Blog

Klimatizácie a tepelné čerpadlá Mitsubishi - presnosť a kvalita vlastnej výroby

Klimatizácie a tepelné čerpadlá Mitsubishi - presnosť a kvalita vlastnej výroby

Vykurovanie, klimatizácia a vetranie
od MITSUBISHI

Dôkladne testovaná presnosť a kvalita

Základom podnikania Mitsubishi Electric je presnosť a kvalita a preto sú aj klimatizácie a tepelné čerpadlá značky Mitsubishi dôkladne testované. Značka má výrobu vo vlastných továrňach s plnou kontrolou aj nad najmenšími detailami výsledného produktu. Získate tak solídnu konštrukciu od jedného výrobcu a nie zbierku dielov rôznych subdodávateľov. Výrobky Mitsubishi Electric majú veľmi málo reklamácií a majú dlhú životnosť. So značkou Mitsubishi máte záruku, že systém bol navrhnutý tak, aby fungoval aj v náročných podmienkach.​

TEPELNÉ ČERPADLÁ MITSUBISHI

Celý vykurovací systém sa skladá z vonkajšej jednotky a vnútorného hydromodulu, ktorý sa napája do vykurovacieho systému. Zdrojom energie je vonkajší vzduch, z ktorého dokáže tepelné čerpadlo využívať energiu aj pri extrémnych mrazoch. Energia je týmto odovzdávaná zo vzduchu do vody, odkiaľ je následne používaná pre vykurovanie a ohrev teplej vody, prípadne chladenie. Z 1kW dodanej elektrickej energie dokážu vyprodukovať až 4kW tepla / chladu. Použitie pre rodinné a bytové domy, administratívy, prevádzky, kostoly, školy, a pod. Všetky tepelné čerpadlá Mitsubishi sú registrované v programe na poskytovanie dotácií nová Zelená domácnostiam. Môžete tak získať štátnu dotáciu vo výške až v tisícoch eur, v závislosti od výkonu vonkajšej jednotky. K dispozícii je aj možnosť 2-zónovej regulácie v prípade, ak potrebujete rôzne teploty pre rôzne miestnosti.

VONKAJŠIA JEDNOTKA

Jednotka má nový dizajn a konštrukciu, ktorá výrazne znižuje hlučnosť a vibrácie (až o 10 dB) a má zvýšenú energetickú efektivitu. Ideálna aj pre rodinné domy v hustej zástavbe. Označujú sa na konci názvu ako VAA (230V napájanie) alebo YAA (400V napájanie). Podľa spôsobu technológie sa rozdeľujú na Eco Inverter, Power Inverter a Zubadan. Jednotky sa vyrábajú s chladivom R32.

Eco Inverter

Tepelné čerpadlo vhodné pre malé rodinné domy s nízkou tepelnou stratou. Jednotky sú vybavené plynulou reguláciou výkonu, takže je k dispozícii vždy iba taký výkon, aká je jeho aktuálna potreba. Dokáže vykurovať až do vonkajšej teploty -25°C.* Vyrába vodu s teplotou až 60°C.

Power Inverter

Tepelné čerpadlo s veľkou variabilitou použitia. Systémové riešenie celoročného vykurovania pre väčšinu regiónov. Funkcia vykurovania až do vonkajšej teploty -25°C. Pri vonkajšej teplote -15°C poskytuje stále 60 -90% z nominálneho výkonu. Je vybavená funkciou automatického rozmrazovania.

Zubadan

Jednotky s vysokým výkonom vhodné pre veľmi chladné regióny, pre celoročné vykurovanie. Funkcia vykurovania až do vonkajšej teploty -30°C. Do vonkajšej teploty -15°C poskytuje 100% nominálneho výkonu. Vyrába vodu s teplotou až 70°C. Je vybavená funkciou automatického rozmrazovania.

VNÚTORNÝ HYDROMODUL

Nová generácia vnútorného hydromodulu s označením E prináša viaceré vylepšenia a širší výber hydromodulov so vstavaným zásobníkom TUV. Vylepšená je taktiež spotreba a energetická efektivita, za čo jednotka vďačí pokročilej regulácii systému. Samozrejmosťou je možnosť pripojenia cez Wi-Fi, alebo MODBUS. Rozdeľujú sa podľa toho, či je hydromodul bez vstavaného zásobníka TUV, alebo s integrovaným nerezovým zásobníkom. Ďalšia možnosť je zvoliť hydromodul iba s funkciou vykurovania, alebo aj s možnosťou chladenia.

Nové vysokoteplotné tepelné čerpadlá
Monoblok, Zubadan a Power inverter

Vďaka mnohým vylepšeniam sú jednotky Zubadan schopné produkovať teplotu vody až 70°C, a preto sú vhodné aj pre objekty s radiátorovým vykurovaní. Séria Zubadan má garantovanú oblasť použitia až do -30°C. Jednotky majú štandardne aj funkciu chladenia, vďaka čomu ich môžete využívať celoročne. Kompresor jednotky je odhlučnený viacerými spôsobmi - štyrmi vrstvami gumy a plste, posledná vsrtva gumy presahuje okraj izolácie a zaizolovaný je aj minimálny priestor okolo výstupu z kompresora. Samotný kompresor je umiestnený na pevnej stabilizačnej doske. Vylepšené odhlučnenie jednotky znižuje hlučnosť oproti predchádzajúcim modelom o 1-3dB(A).

Nový dotykový displej na vnútornom hydromodule vám intuitívnym, jednoduchým ovládaním uľahčí nastavenie a kontrolu tepelného čerpadla. Je vylepšená rýchlosť komunikácie a monitoringu a taktiež prístup cez Melcloud alebo Modbus. SD karta na ukladanie prevádzkových hodnôt je už vložená v doske. Novinkou je taktiež nastavenie vykurovacej krivky pre obe zóny vykurovania (v prípade použitia). Menu je aj v slovenskom jazyku. Vďaka vylepšeniu chladiaceho okruhu, inováciam kompresora a novému riadiacemu systému sa efektivita novej rady vonkajších jednotiek zvýšila.

KLIMATIZÁCIE MITSUBISHI

Nové jednotky HYPERHEATING pre úsporné vykurovanie

Technológia Mitsubishi Hyper Heating ponúka unikátny hyperohrev klimatizáciou - úsporné vykurovanie do -25°C v exteriéri a v prípade klimatizácie MSZ-RW dokonca až do -30°C a to aj v mutisplite. Výkonný kompresor týchto zariadení dosahuje pozoruhodnú energetickú účinnosť aj pri nízkej okolitej teplote a výsledkom je príjemné teplo pri nízkej spotrebe elektriny. Napriek vysokému vykurovaciemu výkonu vám tento typ klimatizácií pomôže znížiť prevádzkové náklady v chladnom období a v zime a poskytne vám tak príjemne vyhriaty domov za nižšiu cenu.

Perfektne vyladené a supertiché klimatizácie

Efektívne prúdenie vzduchu

Ovládanie prúdenia vzduchu v interiéri vnútornou jednotkou je rozdelené na dve časti - vertikálne a horizontálne. Vzduch môže smerovať súčasne doprava, doľava, hore a dole. Vykurovací vzduch sa tak môže efektívne a bez prievanu distribuovať do všetkých miestností. Vzduchové ovládače vnútornej jednotky pri schodisku je možné použiť na smerovanie tepla súčasne do horného a spodného poschodia. Nové vnútorné jednotky sú navyše veľmi tiché - iba 18dB!

Sofistikovaný 3D snímač I-see

I-see je 3D senzor, ktorý meria teplotu v miestnosti pomocou infračerveného senzora, a tiež je schopný zistiť polohu osôb. To vám umožňuje nadefinovať si preferované prúdenie vzduchu - priamy alebo nepriamy prúd vzduchu vzhľadom k osobám v miestnosti. Pomocou senzora môže byť vyfukovaný vzduch smerovaný k ľuďom, preč od ľudí alebo rovnomerne do priestoru, kde sa ľudia často zdržiavajú. Snímač I-see je možné použiť aj na dodatočné šetrenie energiou, tak že vnútorná teplota automaticky zníži výkon vykurovaním, keď snímač už nedetekuje prítomnosť ľudí v priestore. Prevádzka vykurovania môže opäť normálne pokračovať, keď snímač opäť zaznamená osobu v miestnosti.

Plasma Quad Plus filter pre čistejší vzduch

Je to kompletná jednotka na čistenie vzduchu, ktorá spolu s deodorizačným filtrom vytvára lepšie vnútorné prostredie pre celú rodinu. Nachádza sa vo vybraných modeloch a ďalšie modely klimatizácií je možné o túto funkciu rozšíriť. Keď vzduch prejde filtrom, zachytia sa v ňom spóry plesní, alergény, baktérie, prach, vírusy a škodlivé častice z látok znečisťujúcich ovzdušie. Prostredníctvom elektrostatického nabíjania filtračný systém rozkladá častice uviaznuté vo filtri. Elektrostatický náboj pôsobí ako clona, ktorá zastaví viac ako 90% nezdravých častíc - spóry plesní aj alergény a zároveň sa vzduch čistí od prachu. Filter zachytáva ale aj neutralizuje mikroskopické častice v suspenzii, ktoré na ne pôsobia ako elektrická bariéra. Generovaním a následným vybíjaním vysokonapäťového elektrického poľa táto technológia zachytáva a inaktivuje vírusy a odstraňuje kontaminanty, ktoré prechádzajú cez filter. Plasma Quad Plus účinne odstraňuje zo vzduchu rôzne častice, ako sú vírusy, baktérie, plesne, alergény, prach a častice PM2,5. Filtrácia odstraňuje zo vzduchu 99 % vírusov, baktérií a plesní, 98% alergénov (napr. peľ), 97% roztočov a prachu a 99% prítomných suspendovaných častíc (PM2,5) a zároveň eliminuje a neutralizuje pachy.

Zbavte sa zápachu s dezodoračným filtrom

Dezodoračný filter rozkladá zapáchajúce pachy, ako sú plesne alebo pachy tabaku. Za pol hodinu dokáže filter zredukovať nepríjemný zápach o 90 percent a je navrhnutý tak, aby vydržal. Prach a nečistoty, ktoré po niekoľkých rokoch používania uviaznu vo výmenníku tepla, na rotore ventilátora a vo vnútri stroja, znižujú účinnosť tepelného čerpadla a tiež skracujú jeho životnosť. Preto je zariadenie vybavené odpudzovačom nečistôt a mastnoty Dual Barrier Coating na všetkých častiach, ktoré prichádzajú do kontaktu s vnútorným vzduchom. Tým, že sa sťaží hromadenie nečistôt sa klimatizácia ľahšie čistí a to výrazne zvyšuje jej životnosť.

Dvojitá bariérová vrstva

Čistota vnútornej jednotky je veľmi dôležitá pre efektívnu prevádzku vzduchového tepelného čerpadla. Vzduch, ktorý sa má ohrievať alebo ochladiť ľahko prechádza vnútornou jednotkou iba v prípade, že je vnútorná jednotka čistá. Množstvo vzduchu prechádzajúceho vnútornou jednotkou je v takom prípade správne a interiér možno vykurovať efektívnejšie a zariadenie pracuje aj v mrazoch účinnejšie.

ČISTIČKY VZDUCHU MITSUBISHI

výkonná filtrácia vzduchu pre domácnosti aj firmy

Čističky vzduchu Mitsubishi sú ideálne pre použitie v domácnostiach (MA-EW85R Home) a na pracoviskách (MA-E100R Profi). Obe čističky a najmä verzia Profi sú sofistikované inteligentné, tiché a spoľahlivé zariadenia, ktoré vám pri každodennom používaní prinesú úžitok a nie zbytočné starosti. Príkladom sú funkcie ako je Smart Search, ktorá usmerňuje prúd vzduchu do priestoru v miestnosti, ktorý vykazuje najvyšší stupeň znečistenia, alebo integrovaná samočistiaca funkcia, ktorá zaručuje dlhú dobu prevádzky bez nutnosti údržby. Dôraz sa tu teda kladie nie len na perfektné čistenie vzduchu ale aj na technologické novinky, kvalitnú konštrukciu, premyslený dizajn, intuitívne ovládanie a spoľahlivosť, tak aby vám zariadenie bezproblémovo slúžilo dlhé roky a prinášalo radosť každý deň.

Ovládanie cez WIFI

Monitorovanie a ovládanie vášho Mitsubishi cez PC a smartfón (Apple, Android, Windows)

Vybrané vnútorné jednotky majú integrovaný Wi-Fi adaptér, ktorý vám umožní ovládať vaše tepelné čerpadlo mobilnými zariadeniami alebo počítačom odkiaľkoľvek. Zariadenia, ktoré ho nemajú v štandardnej výbave sa dajú o toto rozhranie rozšíriť za doplatok. Pomocou pripojenia na diaľku si napríklad viete skontrolovať aká je teplota v interiéri a môžete regulovať teplotu tak, aby bola nižšia, napríklad v čase keď idete na dovolenku a príjemne vykúriť interiér tak, aby ste sa cítili komfortne práve pri príchode domov.

MEL Cloud je nová generácia cloudového riadenia pre produkty Mitsubishi Electric pre klimatizáciu, kúrenie a vetranie s rekuperáciou tepla. MEL Cloud poskytuje používateľom jednoduché ovládanie ich zariadení, či už sú vonku alebo len ležia doma na pohovke. MEL Cloud poskytuje živé ovládacie prvky, scény, týždenné a sezónne časovače, ktoré poskytujú úplnú flexibilitu pri ovládaní niekoľkých systémov klimatizácie, vykurovania alebo vetrania s rekuperáciou tepla Mitsubishi Electric z jedného zariadenia alebo miesta. Na pripojenie každej vnútornej jednotky klimatizácie, vykurovacieho systému alebo ventilačného systému s rekuperáciou tepla k MEL Cloud, bude potrebné oficiálne Wi-Fi rozhranie Mitsubishi Electric. Rozhranie Wi-Fi sa pripája k vášmu miestnemu smerovaču prostredníctvom bezdrôtového pripojenia.

K službe MELCloud má prístup široká škála najnovších osobných počítačov (PC), tabletov a smartfónov od popredných výrobcov. Aplikácia jednoducho zistí, ktoré zariadenie používate a dynamicky sa prispôsobí displej, aby sa maximalizovala dostupná obrazovka. MELCloud podporuje všetkých hlavných výrobcov mobilných zariadení, a to buď prostredníctvom špeciálnych aplikácií, ktoré si môžete bezplatne stiahnuť alebo aj z MELCloud web aplikácie cez internetový prehliadač.

MELCloud vám umožňuje prevziať kontrolu nad vašimi vykurovacími systémami Mitsubishi Electric Ecodan odkiaľkoľvek svete, pokiaľ máte prístup na internet. Takže zabudnete vypnúť kúrenie, keď ste mimo domova alebo na dovolenke uz nie je problem. MELCloud poskytuje aj niektoré nové funkcie, ako sú lokalizované informácie o počasí, ochrana pred mrazom, 7-dňový multi programovateľný časovač a dovolenkový režim s ďalšími funkciami plánovanými do budúcnosti. MELCloud bol navrhnutý pre širokú škálu aplikácií od jednotlivých používateľov alebo vykurovacích systémov až po väčšie používateľov, ktorí môžu mať viacero vlastností alebo systémov, ktoré chcú monitorovať a ovládať. Bez ohľadu na typ používateľa ste, MELCloud vám môže poskytnúť požadovanú kontrolu a prístup, ktoré potrebujete.

Máte otázky? Napíšte nám!

Ak si chcete uplatniť poukážku na dotáciu, alebo chcete cenovú ponuku, tu napíšte o aké zariadenie ide.

Ak máte otázky, podnety či pripomienky k zakúpenému produktu, neváhajte nám napísať.

Z dôvodu urýchlenia vypracovania cenovej ponuky, vás prosíme o čo najpresnejšiu špecifikáciu stavby (pôdorys, izolácie obvodových stien a stropu, typ okien). Využite možnosť pridania prílohy (projektu).

Ak chcete pridať viac ako jednu prílohu (PDF, JPG, DOC), podržte klávesu CTRL (⌘) a klikajte na súbory, ktoré chcete odoslať. Odosielanie formulára s prílohami trvá dlhšie. Veľkosť príloh odporúčame do 5MB.


Pred odoslaním je nutné potvrdiť súhlas so spracovaním vašich osobných údajov.

Prihlásiť sa

Menu