Blog

HITACHI - Pri východe slnka vidno znamenie príchodu lepšej budúcnosti

HITACHI - Pri východe slnka vidno znamenie príchodu lepšej budúcnosti

Hitachi voľne preložené znamená „Pri východe slnka vidno znamenie príchodu lepšej budúcnosti“. Namihei Odaira založil tento úspešný japonský podnik v roku 1910 v Tokyu. Jeho víziou bolo a je, vyvíjať produkty, ktoré ľudom zabezpečia komfortné a produktívne životné prostredie. S vyše 100-ročnou firemnou históriou, má Hitachi 900 dcérskych spoločností, približne 350-tis. zamestnancov a produkčnú paletu vyše 20000 výrobkov, ktoré vo všetkých oblastiach života presviedčajú svojou vysokou kvalitou a dlhou životnosťou. Zásadné miesto pri vývoji a produkcii má zodpovedné zaobchádzanie so zdrojmi a s tým spojená ochrana životného prostredia. Projektanti aj užívatelia si preto môžu byť istí optimálnym pomerom cena - výkon a zodpovedným prístupom k životnému prostrediu. HITACHI ponúka klimatizácie pre každú potrebu - od klimatizácií pre kancelárske alebo obchodné priestory, cez klimatizácie a tepelné čerpadlá pre súkromný sektor, až po zdroje chladu a kompresory. Starostlivosť o zákazníka zahŕňa poradenstvo, inštaláciu ako aj neskoršiu údržbu cez našich dobre školených odborných zamestnancov.

TEPELNÉ ČERPADLÁ HITACHI

Tepelné čerpadlá Hitachi v splitovom prevedení spočívajú v delenom systéme vonkajšej a vnútornej jednotky, u niektorých modelov aj s integrovaným nerezovým zásobníkom na ohrev pitnej vody. Prevádzkové teploty medzi -25 °C a 46 °C. Je ideálny pre mnoho typov inštalácií vďaka širokému rozsahu výkonov vo vykurovaní aj v chladení. V najchladnejších dňoch roka poskytuje dodatočný vykurovací výkon integrovaný elektrický ohrev, takže sa nemusíte báť o svoj komfort. Vykurovanie a chladenie priestoru je možné zaistiť prostredníctvom podlahového vykurovania, radiátorov či fancoilov. Hlučnejšie komponenty sú umiestnené vo vonkajšej jednotke, tým pádom pokoj v interiéri nie je nijako rušený. Tepelné čerpadlá HITACHI sú klasifikované ako vykurovacie zariadenia využívajúce energiu z obnoviteľných zdrojov, a preto sú podporované dotačným programom Slovenskej republiky.

 

HITACHI Yutaki S Combi,
tepelné čerpadlo so zásobníkom TÚV 220 L

Tepelné čerpadlá Hitachi Yutaki S Combi v splitovom prevedení s integrovaným zásobníkom na ohrev pitnej vody. Ponúka prevádzkové teploty medzi -25 °C a 46 °C a široký rozsah výkonov, 4,3–16 kW vo vykurovaní a 4–10,5 kW v chladení.

HITACHI Yutaki S80,
vysokoteplotné tepelné čerpadlo bez zásobníka TUV

Tepelné čerpadlo HITACHI Yutaki S80 je možné doplniť o samostatne stojaci zásobník TÚV (200-260L). Dodávame aj variant Yutaki S80 Combi s možnosťou umiestnenia zásobníka TÚV na jednotku - jednotka má zosilnený rám šasi.

HITACHI Yutaki,
výkonné nástenné tepelné čerpadlo bez zásobníka TUV

Tepelné čerpadlo Hitachi Yutaki, s prevádzkovými teplotami -25 °C až 46 °C, zvládne riadiť dva vykurovacie okruhy s rozdielnou teplotou a zároveň ohrievať vodu v bazéne a umožňuje vykurovanie aj chladenie priestoru.

Hitachi Yutampo,
tepelné čerpadlo len na ohrev vody, nádrž TÚV 270 L

Je ideálne v prípade, keď potrebujete ekologické riešenie pre ohrevu vody a vykurovanie objektu už máte vyriešené iným spôsobom. Systém využíva teplo absorbované z vonkajšieho vzduchu na ohrev teplej úžitkovej vody až na 55 °C. 

 

Tepelné čerpadlá HITACHI môžu byť inštalované aj v nábytkovej stene vďaka svojim kompaktným rozmerom a nízkej hlučnosti. Integrovaný zásobník TÚV vo vnútornej jednotke znamená úsporu pôdorysnej plochy až 70% v porovnaní s inštaláciami s oddeleným zásobníkom. Jednotlivé výkonové verzie sú dodávané ako jednofázové aj trojfázové so záložným elektrokotlom. Splitové tepelné čerpadlá sú teraz dodávané aj s ekologickým chladivom R32. Ak si vyberiete vnútornú jednotku s integrovaným zásobníkom na vodu využijete funkciu rýchleho ohrevu TÚV, ktorú je v prípade potreby možné aktivovať jedným tlačidlom ovládača. Tento prvok tiež slúži na vykonanie periodického prehriatia vody v zásobníku, aby bolo zabránené množeniu baktérie Legionella.

 

Pokrytie všetkých požiadaviek

Aj v najchladnejších dňoch roka vám poskytne optimálny vykurovací výkon, takže sa nemusíte báť o svoj komfort.

Malý pôdorys vnútornej jednotky

Vďaka kompaktnej konštrukcii je ideálna pre malé priestory. Pôdorys jednotky zaberá iba cca 60×60 cm.

Jedna z najlepších účinností na trhu

Tepelné čerpadlá majú jedno z najvyšších COP na trhu, energetickú triedu A+++ a vysoké prevádzkové úspory.

Ovládač s mnohostranným využitím

Užívateľsky prívetivý ovládač v SK dokáže riadiť vykurovacie zóny, ohrev TÚV a bazénu a fungovať ako izbový termostat.

Prevádzka aj v extrémnych podmienkach

Široký prevádzkový rozsah umožňuje jednotke pracovať v extrémnych vonkajších podmienkach -25 °C až 46 °C.

Znížená spotreba aj bez záložného ohrevu

Optimálna výstupná teplota je dosahovaná aj pri -10 °C vonkajšej teploty, bez nutnosti záložného elektrického ohrevu.

Tepelné čerpadlo HITACHI sa prispôsobí Vaším potrebám

Požiadavky na tepelné čerpadlo sa po celý rok menia - vykurovanie v chladnom období, chladenie v lete, príprava teplej úžitkovej vody po celý rok. U vybraných modelov je tiež možnosť pripojiť svoje inštalácie k solárnym panelom alebo ohriať vodu vo svojom bazéne. Je preto dôležité mať riešenie na mieru, ktoré spĺňa všetky tieto potreby. Môžete napojiť  vykurovacie zóny s rôznou teplotou vykurovacej vody, s vykurovacími telesami na poschodí a podlahovým vykurovaním na prízemí. Ovládač na jednotke je možné využiť aj ako izbový termostat a jeho menu je aj v slovenčine.

Takmer nehlučné a kompaktné jednotky

Tepelné čerpadlo môže byť inštalované aj v nábytkovej stene vďaka svojim kompaktným rozmerom a nízkej hlučnosti.


Zásobník s integrovaným el. ohrevom

Séria Yutaki S Combi má elektrický ohrev zabudovaný aj v zásobníku. Rýchly ohrev TÚV je možné aktivovať jedným tlačidlom.

Chladenie v letnom období

V lete môžu byt vybrané tepelné čerpadlá využívané aj ako zdroj chladenia a v zime štandardne pre vykurovanie interiéru.

Bezpečný ohrev pitnej vody

Integrovaný elektrický ohrev slúži na periodické prehriatie vody v zásobníku, aby bolo zabránené množeniu baktérie Legionella.

Hi Kumo online ovládanie a kontrola

Hi Kumo technológia umožňuje inštalačnému technikovi alebo správcovi budovy ponúknuť vám službu s vysokou pridanou hodnotou - vzdialenú údržbu. Prístup k prevádzkovým údajom je v prípade poruchy alebo poruchy okamžite prístupný na online platforme. Už žiadny stratený čas a opakované volanie - problém identifikujeme vzdialene a rýchlo, pre vašu spokojnosť.

Ako získať výhody Hi Kumo?

Odošleme vám žiadosť o prístup prostredníctvom svojho účtu Hi Kumo PRO.

Vy prijme požiadavku na vzdialený prístup a zásady ochrany spracovania dát.

A je to! Náš technik má prístup k prevádzkovým údajom pre zaistenie servisu.

KLIMATIZÁCIE HITACHI

Riešenie pre každý domov

Chápeme, že každá domácnosť má jedinečne požiadavky, a preto naše rady domácich klimatizácií ponúka riešenie pre každý dom. Či už potrebujete chladiť, kúriť alebo odvlhčovať vzduch, vyberte si z nástenných, parapetných, kazetových alebo kanálových jednotiek. Objavte tiež funkciu FrostWash, ktorá pomôže obmedziť baktérie až o 91% a plesne vo vzduchu až o 87% *, takže vám zaistí čistejšie prostredie.

HITACHI Performance RAC 
nástenná klimatizácia

Rad Performance je najrozšírenejším radom RAC klimatizácií Hitachi. Výkon jednotiek sa pohybuje medzi 1,8 kW – 5 kW. Jedná sa o najbežnejšie objednávanú jednotku, ktorá má veľmi dobrý pomer cena/výkon. Je vhodná do kombinácie multisplit. Tento rad s ekochladivom R32 má tiež zabudovanú funkciu Frost Wash a senzor prítomnosti osôb.

HITACHI Premium RAK-PSE 
nástenná klimatizácia

Najvyšší komfort, elegancia a úspora - to ponúka najvyšší rad nástenných klimatizácií Hitachi Premium. Od ostatných nástenných klimatizácií Hitachi sa Premium klimatizácie líšia najmä tým, že majú nerezový vnútorný povrch, funkciu automatického čistením filtra pomocou zabudovanej kefy (funkcia iClean+) a podsvietený displej na paneli jednotky.

HITACHI Light Commercial RAI-RPE 
kazetová klimatizácia

Jednoduchá integrácia do priestorov s rastrovým podhľadom alebo tam, kde sú znížené stropy. Rozmer vnútornej jednotky s distribučným panelom je 620 x 620 mm. Tento panel s nasávacou mriežkou je potom to jediné, čo zostáva viditeľné v priestore. Vďaka vstavanému senzoru prítomnosti osôb je znížená energetická spotreba zariadenia.

HITACHI Shirokuma RAF-RXE 
parapetná klimatizácia

Inteligentné funkcie a dizajn v severskej kvalite. Špeciálne vyvinutá pre severské podnebie a pre zákazníkov, ktorí si potrpia na dizajn. Podlahový model zo série Shirokuma má chytré funkcie a premyslený dizajn s napríklad odnímateľnou nohou a pohybovým senzorom. Zariadenia sú funkčné aj pod -25°C s konštantným vykurovacím výkonom až do -15°C. 

 

Celoročný komfort s klimatizáciami HITACHI

Všetky klimatizácie HITACHI majú vysokú triedu energetickej účinnosti a je možné prevádzkovať ich v režime vykurovania -15 až -20°C. Ak je vonku chladnejšie, systém tepelného čerpadla zabezpečuje nízkoenergetické vykurovanie vyžadujúce minimálnu údržbu. V miernejšom podnebí môže dokonca nahradiť iné zdroje vykurovania. Dodávame ich v celej škále výkonov chladenia aj vykurovania a s ekologickým chladivom R32. Vďaka tomu je tou najlepšou voľbou, ak je nutná najvyššia kvalita vzduchu v klimatizovanom priestore. Zabudovaný senzor prítomnosti osôb zistí, či sa niekto nachádza v miestnosti a pri neprítomnosti osôb prejde klimatizácia do úsporného režimu, ktorý je automaticky zrušený po návrate osôb. Vďaka tejto funkcii dosiahnete nižšiu spotrebu energie zariadenia - nižších prevádzkových nákladov.

FrostWash, autočistenie výmenníka

Pomocou tejto technológie výmenník tepla automaticky zamrzne, aby sa odstránili všetky nečistoty a zachoval sa optimálny výkon.

Konštantný výkon až do -15°C

Vďaka technológii "Constant Power" je vonkajšia jednotka schopná udržať konštantný výkon až do -15°C a prevádzku až do -25°C.

Horizontálno-vertikálne prúdenie

Unikátna technológia 4-smerného prúdenia vzduchu, ktorá ponúka ešte väčší komfort v rade nástenných klimatizácii Performance.

Patentovaný systém vektorového ovládania

Systém vektorového ovládania optimalizuje prevádzku kompresorov na vonkajších jednotkách na dosiahnutie neprekonateľného výkonu.

Hibernácia pre zníženie spotreby energie

Inteligentná regulácia vonkajších jednotiek Hitachi znamená, že pri ich zastavení je možné dosiahnuť zníženie spotreby o 70%.

Jemné chladenie reguláciou kompresora

Táto funkcia obmedzuje prúdenie vzduchu s nedostatočnou teplotou, zabraňujú studenému prievanu a zabezpečuje väčší komfort.

Plynulé ovládanie pohonu

Funkcia sa používa na reguláciu rýchlosti kompresora až na 0,1 Hz, aby bola zaručená úspora a konštantná, komfortná teplota.

Senzor prítomnosti osôb v miestnosti

Úspora elektrickej energie - senzor prítomnosti osôb v miestnosti detekuje ľudskú prítomnosť, pre zníženie nákladov na energiu.

Prémiová kontrola nad klímou v interiéri

Pokročilé technológie v zariadení uľahčujú udržiavanie zdravšíeho vnútorného prostredia a intuitívne ovládanie zaistí pohodlie i energetickú účinnosť. Na prispôsobenie sa vašim meniacim sa potrebám ponúka klimatizácia inovatívne funkcie ako výkonný režim Powerful alebo časovač pre zaspanie Sleep. Aj keď ste na cestách, máte svoju klimatizáciu pod kontrolou vďaka aplikácii vo svojom telefóne. Všetky klimatizačné jednotky a systémy Hitachi Cooling & Heating sú konštruované podľa najvyšších štandardov, aby sa minimalizovali akékoľvek nepríjemnosti, takže vám nič nebude brániť v tom, aby ste si celoročne užívali ideálne vnútorné prostredie.

 

Funkcia FrostWash

Všetky klimatizácie určené pre domáce použitie ponúkajú unikátnu funkciu čistenie tepelného výmenníka vnútornej jednotky. Jednotka sa podchladí tak, že sa vytvorí na lamelách výparníka námraza. Potom obráti chod, aby námraza sa roztopila a odniesla so sebou usadené nečistoty. Čistiaci cyklus je zakončený vysúšaním výmenníka pre zabránenie tvorbe plesní. Vplyv na úbytok baktérií a plesní bol pozorovaný už po jednom cykle FrostWash. Test bol vykonaný v Kitasato Research Center of Environmental Science.

 

1. FÁZA
NAMRAZENIE NA 20 MINÚT

Podchladenie výmenníka tepla vnútornej jednotky.

2. FÁZA
ROZMRAZENIE, ČISTENIE 1 MIN

Vyčistenie výmenníka roztápajúcou sa námrazou. 

3. FÁZA
VYSUŠENIE VÝMENNÍKA TEPLA

Výmenník tepla vnútornej jednotky sa vysuší.

 

DC-invertor technológia

HITACHI ako jeden z prvých výrobcov začal do svojich systémov aplikovať DC-invertorovú technológiu, ktorá sa vyznačuje vysokou energetickou účinnosťou pri riadení výkonov kompresorov a ventilátorov. Využitím DC-invertorovej technológie je možné ušetriť až 40% energie. Nemenej dôležitou vlastnosťou DC-invertorovej technológie je tichá prevádzka systémov. DC Scroll kompresory a DC dvojité rotačné kompresory s neodymovým magnetom použitým v rotore elektrickom motore kompresora sú charakteristické vysokou účinnosťou, minimom vibrácií, dlhšou životnosťou a predovšetkým rozšírenou oblasťou použitia. Aplikácia neodymového magnetu výrazne znižuje spotrebu elektrickej energie a znateľne potláča elektromagnetický šum, ktorý sa najviac prejavuje v režime nízkych otáčok elektrických motorov. Skrutkové Screw kompresory aplikované hlavne v chladičoch kvapalín predstavujú vysokú technickú úroveň, veľký výkon, minimálnu poruchovosť, tichý chod bez rázov a predĺžený interval výmeny kompresorového oleja. Skrutkové kompresory (Screw) patria k špičke v obore a Hitachi ako prvý výrobca na svete zvládol výrobu evolventy (špirály) pre použitie v Scroll kompresoroch.

Máte otázky? Napíšte nám!

Ak si chcete uplatniť poukážku na dotáciu, alebo chcete cenovú ponuku, tu napíšte o aké zariadenie ide.

Ak máte otázky, podnety či pripomienky k zakúpenému produktu, neváhajte nám napísať.

Z dôvodu urýchlenia vypracovania cenovej ponuky, vás prosíme o čo najpresnejšiu špecifikáciu stavby (pôdorys, izolácie obvodových stien a stropu, typ okien). Využite možnosť pridania prílohy (projektu).

Ak chcete pridať viac ako jednu prílohu (PDF, JPG, DOC), podržte klávesu CTRL (⌘) a klikajte na súbory, ktoré chcete odoslať. Odosielanie formulára s prílohami trvá dlhšie. Veľkosť príloh odporúčame do 5MB.


Pred odoslaním je nutné potvrdiť súhlas so spracovaním vašich osobných údajov.

Prihlásiť sa

Menu