Blog

Tepelné čerpadlá a klimatizácie DAIKIN - jednotka na európskom trhu

Tepelné čerpadlá a klimatizácie DAIKIN - jednotka na európskom trhu

Sme Daikin Home Comfort Expert

Expert na vykurovanie, klimatizáciu a solárne systémy

Sme HCE partner spoločnosti Daikin, zaoberáme sa realizáciami v energetike budov, prostredníctvom obnoviteľných zdrojov, znižovaním energetickej závislosti, vykurovaním a chladením. Ponúkame Vám optimálne riešenia s ohľadom na ekonomiku, funkčnosť a spoľahlivosť od projektu až po realizáciu diela. Aké sú výhody programu pre Vás, našich zákazníkov? Partneri Daikin HCE programu prešli prísnym výberom, aby vám ponúkli top kvalitu služieb pre produkty tejto značky. Naskladňujeme zariadenia určené pre domácnosti a pravidelne absolvujeme školenia Daikin, aby sme vám ponúkali služby najvyššej kvality. Okrem toho sa u nás môžete spoľahnúť na kvalitnú technickú podporu a výhody ako spoľahlivý servis a transparentné reklamačné podmienky, z ktorých máte prospech práve vy - naši zákazníci. Príďte nás navštíviť do Showroom v Žiline.

TEPELNÉ ČERPADLÁ DAIKIN ALTHERMA

Optimálne vykurovanie a ohrev vody s možnosťou chladenia

Tepelné čerpadlá Altherma od jednotky na trhu Daikin, vám poskytnú dokonalý komfort vďaka praktickému riešeniu 3 v 1, ktoré zabezpečí vykurovanie, chladenie aj prípravu teplej vody vo vašej domácnosti. Vynikajú vysokou účinnosťou, úspornosťou a dlhodobou spoľahlivosťou. Svedčí o tom aj záruka, ktorú si s programom Stand By Me môžete predĺžiť až na 5 rokov. Okrem komfortnej teploty oceníte i jednoduché ovládanie prostredníctvom mobilnej aplikácie. A čo je takisto dôležité, chránia tiež životné prostredie, pretože využívajú obnoviteľné zdroje energie a používajú ekologickejšie chladivo. Vyberte si aj vy tepelné čerpadlo od svetovej jednotky. Získavaním obnoviteľnej energie zo vzduchu dokáže náš nízkoteplotný systém Daikin Altherma vykurovať, ochladzovať a pripravovať teplú pitnú vodu ekologickým spôsobom. Daikin Altherma využíva 75% obnoviteľnej energie získanej zo vzduchu a 25% elektrickej energie. Pri vykurovaní dosahuje Altherma triedu energetickej účinnosti A++. Kombinácia tepelného čerpadla a solárneho systému dokáže efektívnosť vášho vykurovania ešte zvýšiť!

Úspory pri ohreve pitnej vody solárnou energiou

Znížte svoje náklady na energiu využívaním obnoviteľnej energie zo slnečných lúčov. Solárne panely sa jednoducho inštalujú a vygenerujú až 70% energie, ktorú vaše tepelné čerpadlá a kotly na prípravu teplej pitnej vody potrebujú. Solárne systémy na prípravu teplej pitnej vody, ktoré sú rovnako dostupné pre všetky typy budov, dokážu uspokojiť potreby malých aj veľkých domov. Vyberte si medzi beztlakovým a tlakovým systémom prípravy teplej pitnej vody. Tepelné čerpadlá DAIKIN s označením ECH2O majú už integrovanú solárnu jednotku na pripojenie k solárnym panelom.

Load more

Ako funguje tepelné čerpadlo DAIKIN?

Tepelné čerpadlo reguluje teplotu prenášaného tepla. K tepelnému čerpadlu patria tri základné komponenty: vonkajšia jednotka (výparník), vnútorná jednotka (kondenzátor) a chladivo. Chladivo prenáša teplo ako cirkuluje medzi vonkajšou a vnútornými jednotkami. 1. Výparník získava energiu z obnoviteľného zdroja (vzduch, voda, zem alebo solárna energia) vynútením premeny kvapaliny na plyn. 2. Kompresor stlačí plyn, ktorý zvýši svoju teplotu. 3. Kondenzátor potom pri návrate plynu do kvapalného stavu umožňuje preniesť jeho teplo do systému vykurovania. 4. Expanzný ventil znižuje tlak chladiva, čím sa spúšťa nový cyklus procesu vyparovania. 5. Na chladenie vášho domova jednoducho tento cyklus otočíme.

Vykurovanie

Tepelné čerpadlá získavajú teplo z okolitého prostredia, čo robí z vykurovania vášho domu energeticky účinný proces.

Chladenie

Tepelné čerpadlá, napájané obnoviteľnou energiou ochladzujú váš domov bez spotreby veľkého množstva energie.

Teplá voda

Kombináciou tepelného čerpadla a zásobníka na teplú pitnú vodu si pre seba a vašu rodinu pripravíte dostatok teplej vody pri vysokej účinnosti.

Solárne pripojenie

Voliteľné solárne pripojenie je bezplatný zdroj energie, ktoré dokáže pripraviť až do 70% teplej pitnej vody.

Load more

Ideálne v kombinácii s podlahovým vykurovaním

Podlahové vykurovanie v spojení s tepelným čerpadlom ponúka navyše ku komfortu a flexibilite aj veľkú úsporu energií. Dobrá správa pre životné prostredie a aj pre peňaženku. Náklady na zriadenie podlahovky sú porovnateľné s vybudovaním systému vykurovania obyčajnými radiátormi. Prečo by ste sa mali uspokojiť s bežným riešením, ak existujú trvalo udržateľné riešenia za rovnakú cenu? Dôležité je práve uvedomiť si, že podlahové vykurovanie môžete výhodne skombinovať s ďalšími zariadeniami využívajúcimi obnoviteľné zdroje energie, napr. fotovoltaikou a tepelným čerpadlom. Podlahovka vám ponúka aj výnimočnú flexibilitu usporiadania interiéru. Veľa času a energie venujeme tomu, aby sme svoj domov zariadili originálne a čo najpríjemnejšie. Nábytok, dekorácie, farby – všetko presne podľa našich predstáv. Tak prečo sa obmedzovať a kaziť dojem z interiéru nemoderným radiátorovým vykurovaním? Podlahové vykurovanie ponúka možnosť popustiť uzdu svojej fantázii. Už žiadne radiátory, ktoré zaberajú cenný priestor, žiaden prach a ani usadená špina na ťažko dostupných miestach. Podlahovka je navyše vhodná pre takmer všetky podlahové krytiny - dlaždice, parkety, koberce alebo aj laminát.

Nízkoteplotné tepelné čerpadlá DAIKIN

Dokonalé riešenie pre nízkoenergetické novostavby

Toto je Vaše energeticky účinné a zároveň úsporné riešenie vykurovania, chladenia a prípravy teplej pitnej vody. Nízkoteplotné tepelné čerpadlá Daikin typu vzduch-voda sú ideálnym riešením pre novostavby. Pri kombinácii s podlahovým vykurovaním alebo nízkoteplotnými radiátormi spotrebujete na vykurovanie vášho domu minimum energie. Tepelné čerpadlá typu vzduch-voda sú navrhnuté v Európe pre Európu a sú vhodné pre všetky európske klimatické podmienky počas celého roka. Nízkoteplotné tepelné čerpadlá typu vzduch-voda Daikin Altherma sú kompatibilné s rôznymi vykurovacími a chladiacimi telesami. Takto môžete vybrať ideálnu kombináciu pre svoj interiér. Podlahové vykurovanie je energeticky najúčinnejšie teleso s rovnomernou distribúciou vykurovania alebo chladenia a stabilnou teplotou. Nízkoteplotné radiátory sú ideálne napríklad pre kúpeľne, rebríkový radiátor na súčasné vyhrievanie kúpeľne aj ohrievanie svojich uterákov. Konvektor tepelného čerpadla je jednotka Fan-coil vybavená softvérom, ktorý automaticky optimalizuje vašu energetickú účinnosť na základe požiadavky, teplôt a cien za energiu. Typickým zástupcom je Daikin Altherma 3 R - prvé výkonné split tepelné čerpadlo s chladivom R-32 na svete, ktoré aj chladí a Daikin Altherma 3 M - monoblok tretej generácie Daikin s novým dizajnom, používajúci chladivo R-32.

Vysokoteplotné tepelné čerpadlá DAIKIN

Jednoducho vymeňte staré vykurovanie za nové

Zvýšte svoju energetickú účinnosť a ponechajte si zároveň svoje radiátory. Áno, vysokoteplotné tepelné čerpadlá typu vzduch-voda sú ideálnym riešením pre rekonštrukcie a výmenu starých kotlov. Kompaktný dizajn vysokoteplotného systému Daikin Altherma vyžaduje minimálny inštalačný priestor a bezproblémovo sa pripája k vášmu existujúcemu potrubiu a radiátorom. Takto si môžete užiť energetickú účinnosť tepelného čerpadla bez toho, aby ste museli vymeniť celý systém. Typickým zástupcom je Daikin Altherma R HT. Toto vysokoteplotné tepelné čerpadlo Daikin Altherma má vonkajšiu jednotku, ktorá ponúka vysoké sezónne účinnosti a ktorú je možné pripojiť k solárnemu systému na prípravu teplej pitnej vody a tým ušetriť peniaze navyše. Vnútorná jednotka a zásobník na teplú pitnú vodu môžu byť kvôli úspore miesta postavené na seba. Nie je potrebné vymieňať existujúce radiátory. Ak to zhrnieme - prečo si teda vybrať vysokoteplotné tepelné čerpadlo Daikin Altherma? Pretože to je dokonalé riešenie pre rekonštrukcie, keď sa vyžaduje nový vykurovací systém, ktorý funguje s existujúcim potrubím a radiátormi, nahrádza tradičný existujúci kotol a bude poskytovať vykurovanie a prípravu teplej pitnej vody pre dom.

Hybridné tepelné čerpadlá DAIKIN

Kombinácia tepelného čerpadla s plynovým kondenzačným kotlom

Tepelné čerpadlo Daikin Altherma Hybrid kombinuje obnoviteľnú technológiu tepelného čerpadla vzduch-voda s technológiou kondenzačného kotla, aby poskytlo čo najvyššiu účinnosť. Jeho inteligentné programovanie pomáha ušetriť až o 35% viac energie než bežný kondenzačný kotol automatickým určením najhospodárnejšej a energeticky najúčinnejšej kombinácii na základe cien za energiu, vonkajších teplôt a vykurovacieho výkonu vnútornej jednotky. Tepelné čerpadlo Daikin Altherma Hybrid, vybavené unikátnym výmenníkom tepla so zdvojeným okruhom, využíva technológiu kondenzačného kotla na vykurovanie a prípravu teplej pitnej vody o 10 až 15% účinnejšie než bežné plynové kondenzačné kotly. Hybridné tepelné čerpadlo je cenovo dostupné a inštalácia je pomerne jednoduchá. Je ideálnym riešením pre rekonštrukcie a výmenu starých kotlov. Kompaktný dizajn tepelného čerpadla Daikin Altherma Hybrid vyžaduje minimálny inštalačný priestor a bezproblémovo sa pripája k vášmu existujúcemu potrubiu a radiátorom. Takto si môžete užiť energetickú účinnosť tepelného čerpadla bez toho, aby ste museli vymeniť celý systém.

Virtuálny showroom DAIKIN

KLIMATIZÁCIE DAIKIN

Vďaka širokej škále vnútorných jednotiek a možností dizajnu vždy nájdete klimatizačné riešenie, ktoré vyhovuje vášmu interiéru. Invertorová technológia znižuje spotrebu energie až o 30% v porovnaní s neinvertorovým systémom, jednoducho nastavením otáčok motora podľa potreby, namiesto jeho neustáleho zastavovania a spúšťania. Tieto riešenia chladenia od DAIKIN sú na trhu označené najvyššími triedami energetickej účinnosti. Vďaka zameraniu na obnoviteľnú energiu a inovatívne technológie profitujete z celkového riešenia, ktoré maximalizuje návratnosť vašej investície. Vývoj energeticky účinných klimatizačných riešení zaručuje, že jednotky Daikin nielen spĺňajú, ale sú aj ďaleko pred legislatívnymi normami. Samostatný rad tvoria klimatizácie optimalizované pre vykurovanie, určené pre chladnejšie podnebie až do -25 °C a s energetickou účinnosťou až do triedy A+++ pri vykurovaní. Nástenné jednotky sú v ponuke v rôznych štýloch a konfiguráciách, ktoré sú medzinárodne uznávané pre svoju vysokú hodnotu a dizajn. Kanálové jednotky sú jednoducho zabudované do stropu a ochladzujú alebo vykurujú viaceré miestnosti jednou vnútornou jednotkou. Parapetné jednotky poskytujú optimálny komfort a štýl vďaka svojmu uhladenému, nenápadnému dizajnu a tiež kompaktnej veľkosti. Kazetové jednotky poskytujú komfortné prostredie, ponúkajú funkciu každodenného samočistenia filtra a voliteľné inteligentné snímače.

Load more

Flexibilné konfigurácie klimatizácií pre každý domov

Split systém
pre jednu miestnosť

Systém single-split spája jednu vnútornú jednotku s jednou vonkajšou jednotkou, pre jednoduchú inštaláciu a jednoduché chladenie a vykurovanie.

Multi-Split systém
pre celý váš domov

Môžete pripojiť až päť vnútorných jednotiek k jednej vonkajšej, aby ste ochladili alebo zahriali až päť rôznych miestností a teplotu regulujete nezávisle.

Load more

DAIKIN chráni prírodu aj ZELENOU VÝMENOU

"Šrotovné" na nákup novej klimatizácie Ururu Sarara, Stylish, Perfera, Comfora a Emura

Nechajte výmenu starej klimatizácie na profesionálov. Ekologicky ju zlikvidujeme a zrecyklujeme za vás. Správanie sa k prírode a nakladanie s odpadom nám nie je ľahostajné. Všetkých zákazníkov, ktorí sa rozhodnú pre výmenu starej klimatizácie za novú, chceme motivovať k tomu, aby demontáž a odstránenie zariadenia nechali na odborníkov. Vďaka tomu prebehne likvidácia starej klimatizácie v súlade s ekologickými štandardmi. Projekt prebieha pod záštitou Ministerstva životného prostredia Slovenskej republiky. Ako to funguje? Pre všetkých, ktorí zvažujú výmenu starej klimatizácie za novú, sme pripravili bezplatnú profesionálnu demontáž a odsatie chladiva odborníkmi. Sme Home Comfort Expert partner DAIKIN a postarame sa o všetko za vás. Navyše dostanete zľavu v podobe šrotovného na nákup zariadení s energetickou triedou A+++, a to až do výšky 1439 Eur. Šrotovné môžete uplatniť na jednotky Ururu Sarara, Stylish, Emura, Perfera a Comfora. Máte záujem o nezáväznú cenovú ponuku výmeny? Vyplňte formulár nižšie a my sa vám v čo najkratšom čase ozveme späť.

Stand By Me

Predĺžte si záručnú dobu na zariadenia DAIKIN až na 5 rokov!

Zaregistrujte sa do programu Stand By Me, zdarma si tak predĺžite záručnú dobu a užívajte si dokonalý komfort čo najdlhšie.

Predĺžená materiálová záruka + 2 roky navyše (5 rokov)

Poskytujeme jasné a transparentné záručné podmienky

Jednoduchý kontakt s nami - vašim servisným partnerom

Všetky údaje k vášmu zariadeniu sú na jednom mieste

Máte otázky? Napíšte nám!

Ak si chcete uplatniť poukážku na dotáciu, alebo chcete cenovú ponuku, tu napíšte o aké zariadenie ide.

Ak máte otázky, podnety či pripomienky k zakúpenému produktu, neváhajte nám napísať.

Z dôvodu urýchlenia vypracovania cenovej ponuky, vás prosíme o čo najpresnejšiu špecifikáciu stavby (pôdorys, izolácie obvodových stien a stropu, typ okien). Využite možnosť pridania prílohy (projektu).

Ak chcete pridať viac ako jednu prílohu (PDF, JPG, DOC), podržte klávesu CTRL (⌘) a klikajte na súbory, ktoré chcete odoslať. Odosielanie formulára s prílohami trvá dlhšie. Veľkosť príloh odporúčame do 5MB.


Pred odoslaním je nutné potvrdiť súhlas so spracovaním vašich osobných údajov.

Prihlásiť sa

Menu