Blog

Panasonic - špička vo vykurovaní a chladení

Panasonic - špička vo vykurovaní a chladení

Lepší život, lepší svet

Spoločnosť Panasonic ponúka ekologické a múdre nápady pre udržateľný životný štýl. Vytvára bezpečnú spoločnosť s čistou energiou. S viac ako 50 rokmi skúseností a predajom vo viac ako 120 krajinách sveta patrí spoločnosť Panasonic medzi popredných výrobcov v oblasti vykurovania a chladenia.

Tepelné čerpadlá Panasonic Aquarea

Aquarea je prelomový nízkoenergetický systém na vykurovanie a prípravu teplej úžitkovej vody: vyznačuje sa špičkovým výkonom, a to aj pri extrémnych vonkajších teplotách. Tepelné čerpadlo Aquarea patrí do novej generácie vykurovacích systémov, ktoré využívajú vzduch ako obnoviteľný a bezplatný zdroj energie. Vzduch poskytuje energiu na vykurovanie alebo chladenie domácností a na ohrev teplej vody. Rad tepelných čerpadiel Aquarea s výkonom 3 kW až 16 kW je najrozsiahlejší na celom trhu. Nech už budú vaše požiadavky na vykurovanie alebo chladenie akékoľvek, máme systém určený práve pre vás. Tieto riešenia sú vhodné pre nové projekty aj rekonštrukcie, sú nákladovo efektívne a majú minimálny dopad na životné prostredie.

 

Aquarea All in One Compact

Jednotka Aquarea All in One Compact je dokonalým, priestorovo úsporným riešením. Má pôdorys 598 × 600 mm, čo je štandardná veľkosť iných veľkých domácich spotrebičov, znižuje priestor potrebný na inštaláciu.

Nový monoblok T-CAP s chladivom R32

Monoblok Aquarea T-CAP generácie J s chladivom R32 ponúka maximálny komfort a flexibilitu, pretože dokáže zachovať výstupný výkon tepelného čerpadla do vonkajšej teploty –20 °C a dodávať vodu s teplotou až 65 °C.

Vysokoteplotná jednotka Aquarea HT

Zelený zdroj energie, ktorý funguje s existujúcimi vysokoteplotnými radiátormi. Aquarea HT je najvhodnejším riešením pre rekonštrukcie, pretože výstupná teplota vody je 65 °C aj pri vonkajších teplotách –15 °C.

Výkonná Aquarea High Performance

Pre nové inštalácie a nízkoenergetické domy. Vynikajúca účinnosť, úspory energie s minimálnou produkciou emisií CO2 a minimom priestoru. Vyšší výkon s faktormi COP až 5,33 (pri jednotke generácie J s výkonom 3 kW).

Aquarea T-CAP do mrazových oblastí

Ideálna na zabezpečenie trvalého vykurovacieho výkonu aj pri veľmi nízkych teplotách. Tento rad dokáže udržovať vykurovací výkon tepelného čerpadla aj pri vonkajšej teplote –20 °C bez pomocného elektrického ohrievača.

Aquarea Split High Performance (J a H)

Nová generácia split systémov Panasonic J dosahuje lepšiu energetickú účinnosť, čo ho radí do energetickej triedy A+++. Parameter SCOP je u novej generácie J vyšší až o 5% oproti predchádzajúcej generácii H. 

 

 

Hlavné výhody tepelných čerpadiel Panasonic

Voliteľná WLAN

ErP 55 °C

ErP 35 °C

Konektivita BMS

Ekologické chladivo (J)

Pripojenie kotla

Inverter technológia

Režim vykurovania

Filter vody s magnetom

Snímač prietoku

Teplá úžitková voda

Pokročilé ovládanie

 

 

Chladivo R32 - malá zmena mení všetko

Panasonic odporúča R32, pretože je porovnateľne šetrný k životnému prostrediu. V porovnaní s R22 a R410A má R32 veľmi nízky potenciálny vplyv na poškodzovanie ozónovej vrstvy a globálne otepľovanie. V súlade s európskymi krajinami, ktoré sa zaujímajú o ochranu a udržiavanie životného prostredia účasťou na Montrealskom protokole na ochranu ozónovej vrstvy a zabránenie globálnemu otepľovaniu, Panasonic vedie prechod na R32. H generácia používa chladivo R410A.

 


Vyššia účinnosť zariadenia

Účinnosť vykurovania priestorov až 5,33 COP.
Energetická trieda A+++, pri nízkej teplote.
Teplá úžitková voda 3,3 COP (3 a 5 kW).


Väčšia flexibilita v dizajne

Teplota vody 60 °C.
Dĺžka potrubia vylepšená: 7/9kW: 50/30m - 3/5kW: 25/20m.
Funkcia chladiča ochladzovanie na vonkajšiu teplotu 10°C.


Nové inteligentné funkcie

Funkcia SG ready / PV pre chladenie.
Úžitkové diaľkové bivalentné ovládanie suchými kontaktmi.
Zastavenie ventilátora na externej jednotke pri odmrazovaní.


Viac pohodlia bez starostí

Vykurovacia krivka sa dá nastaviť až do -20 °C.
Efektívny / komfortný režim TÚV: čiastočné alebo plné zaťaženie.
Možnosť 2 nastavení ohrevu vody: efektivita alebo viac teplej vody.

 


Aquarea Smart Cloud je tu pre Vás

Jednoduché a výkonné ovládanie energie. Najpokročilejšie ovládanie vykurovania pre dnešok aj budúcnosť. Jednotku Aquarea je možné pripojiť ku cloudu pomocou CZ-TAW1, čo umožňuje ako ovládanie koncovým užívateľom, tak diaľkovú údržbu servisnými partnermi. Aquarea Smart Cloud je oveľa viac než len obyčajným termostatom na zapínanie a vypínanie systému vykurovania. Ide o výkonnú a intuitívnu službu pre diaľkové ovládanie úplného rozsahu funkcií vykurovania a ohrevu vody, a to vrátane monitorovania spotreby energie. Ako to funguje? Po pripojení jednotky Aquarea generácie J alebo H ku cloudu pomocou bezdrôtovej alebo káblovej siete LAN užívateľ získa prístup k portálu Cloud za účelom diaľkového ovládania všetkých funkcií svojich jednotiek. Tiež môže povoliť prístup servisným partnerom k nastaveným funkciám za účelom diaľkovej údržby a monitorovania.

Klimatizácie Panasonic pre domácnosti

Elegancia, jednoduchá údržba a ovládanie hlasom

Nová jednotka Etherea si zaslúži miesto v každom interiéri, pretože bola navrhnutá tak, aby vlastníkom domov poskytovala maximálny komfort a výkon. Celý rad jednotiek pre domácnosti bol starostlivo navrhnutý tak, aby zaistil jednoduchú a bezproblémovú inštaláciu a bežnú údržbu. Ovládajte zariadenie bez obmedzenia hlasom a získajte úplný prístup k funkciám vašich klimatizačných jednotiek. Maximálne pohodlie pri chladení je teraz veľmi jednoduché vďaka pripojeniu klimatizačnej jednotky na Internet, aplikácii Panasonic Comfort Cloud a ovládaniu hlasom.

 

Nová klimatizácie Etherea s technológiou nanoe™ X - lepšia ochrana

Nanoe™ X prenáša do interiéru prírodný čistiaci prostriedok – hydroxylové radikály, aby sa tvrdé povrchy, bytový textil aj celý interiér premenili na čistejšie a príjemnejšie miesto na pobyt. V dnešnom svete zameranom na ľudské zdravie nám záleží na fyzickom cvičení, na tom, čo jeme a čoho sa dotýkame, a tiež na tom, čo dýchame – a dnes existujú aj technológie, ktoré do interiéru privedú kvalitný vonkajší vzduch. Hydroxylové radikály (známe tiež ako OH radikály), ktoré sú hojne zastúpené v prírode, dokážu zabrániť množeniu škodlivín, vírusov a baktérií, čím čistia vzduch a redukujú zápach. Technológia nanoe™ X dokáže preniesť tieto mimoriadne výhody do interiéru, aby sa tvrdé povrchy, bytový textil aj celý interiér premenili na čistejšie a príjemnejšie miesto na pobyt – či už v domácnosti, v zamestnaní, alebo pri návšteve hotelov, obchodov, reštaurácií atď. potrebná žiadna údržba ani výmena. Technológia nanoe™ X je riešenie bez filtrov, ktoré nevyžaduje žiadnu údržbu, pretože jeho rozprašovacia elektróda vyrobená z titánu je počas procesu generovania obalená vodou. Efektivita technológie nanoe™ X bola testovaná externými laboratóriami v Nemecku, Francúzsku, Dánsku, Malajzii a Japonsku. Výkon technológie nanoe™ X sa líši podľa veľkosti miestnosti, prostredia a spôsobu použitia a dosiahnutia plného účinku môže trvať niekoľko hodín.

Eliminuje zápach

Baktérie a vírusy

Filtruje plesne

Alergény a Peľ

Nebezpečné látky

Odfiltruje aj chlpy

 

 

PANASONIC Etherea - nástenná dizajnová klimatizácia

Špičková energetická účinnosť až do A+++ pri vykurovaní a chladení. Technológia nanoe™ X s výhodami hydroxylových radikálov čistí vzduch. Integrovaná je sieť Wi-Fi, pokročilé ovládanie smartfónom a je kompatibilita so službami Amazon Alexa.

PANASONIC FZ - kompaktná nástenná klimatizácia

Moderná klimatizácia aj do najmenších priestorov vo vašej domácnosti s chladivom R32, výkonný a účinný. Vďaka šírke iba 779 mm môžete klimatizáciu umiestniť hoci aj nad dvere. Automatická regulácia zvislého prúdenia vzduchu, režim Hot Start, zvýšený komfort, výkonný režim, autoreštart po výpadku.

PANASONIC Parapetná klimatizácia s invertorom+

Parapetná jednotka s novou technológiou nanoe™ X: vynikajúca účinnosť A++, komfort (mimoriadne tichá technológia s hlučnosťou iba 19 dB(A)) a zdravý vzduch v kombinácii s prevratným dizajnom oceneným iF Product Design Awards.

PANASONIC TZ - kompaktná nástenná klimatizácia

Ideálna klimatizácia pre najmenšie priestory vo vašej domácnosti. Rad TZ s chladivom R32 je výkonný a účinný. Dizajn TZ je ocenený cenou Good Design Award je zameraný na inovácie, estetiku a etiku. Vďaka šírke iba 779 mm môžete klimatizáciu umiestniť hoci aj nad dvere.

 

Splitové aj multisplitové zapojenie

Klimatizácie ponúkajú flexibilné možnosti zapojenia. Je možné zapojiť jednu vnútornú jednotku na jednu vonkajšiu kondenzačnú jednotku - v takom prípade sa jedná o splitové zapojenie. V prípade ak máte viacero miestností je ideálne riešenie zvoliť multisplitový systém - v takom prípade sa na jednu vonkajšiu kondenzačnú jednotku napojí viacero vnútorných jednotiek. Tie môžu byť rôzneho výkonu a typu.

Máte otázky? Napíšte nám!

Ak si chcete uplatniť poukážku na dotáciu, alebo chcete cenovú ponuku, tu napíšte o aké zariadenie ide.

Ak máte otázky, podnety či pripomienky k zakúpenému produktu, neváhajte nám napísať.

Z dôvodu urýchlenia vypracovania cenovej ponuky, vás prosíme o čo najpresnejšiu špecifikáciu stavby (pôdorys, izolácie obvodových stien a stropu, typ okien). Využite možnosť pridania prílohy (projektu).

Ak chcete pridať viac ako jednu prílohu (PDF, JPG, DOC), podržte klávesu CTRL (⌘) a klikajte na súbory, ktoré chcete odoslať. Odosielanie formulára s prílohami trvá dlhšie. Veľkosť príloh odporúčame do 5MB.


Pred odoslaním je nutné potvrdiť súhlas so spracovaním vašich osobných údajov.

Prihlásiť sa

Menu