Blog

Teplá voda pripravená ekonomicky, ekologicky a bezpečne

Teplá voda pripravená ekonomicky, ekologicky a bezpečne

Výkonný ohrev vody v úspornom systéme vykurovania

Spotreba teplej vody v domácnosti predstavuje viac ako 40%, a to si vyžaduje množstvo energie. Z dlhodobého hľadiska vám preto výber energeticky účinného riešenia môže ušetriť veľa peňazí. Či už potrebujete len teplú pitnú vodu, alebo chcete jej prípravu kombinovať so solárnymi systémami, ponúkame vám tepelné zásobníky a zásobníky na teplú pitnú vodu, kompatibilné s každým typom vykurovacieho systému. Ak vás zaujíma, prečo si tak zakladáme na neustálom zdokonaľovaní technológií na prípravu teplej pitnej vody pre domácnosť s ochranou proti baktérii legionella, prezradíme vám viac na príklade jedného z našich tepelných čerpadiel ECH20 s ekologickým chladivom R32. Systém je pripravený na inteligentné sieťové ovládanie, aby bola možná príprava a vytvorenie zásoby teplej pitnej vody počas doby nízkej tarify za energiu.

Revolúcia v úspornej príprave teplej vody

S tepelnými čerpadlami na prípravu teplej pitnej vody Daikin sa teplá voda pripravuje pomocou obnoviteľnej energie zo slnka alebo vzduchu. Skladný a štýlový model zo sériového radu Altherma 3, určený na vykurovanie a ohrev pitnej vody, zaujme už svojím telom. Jeho skutočnú hodnotu však oceníte, až keď nazriete dovnútra a posvietite si na beztlakový tepelný zásobník so zabudovanou revolučnou technológiou ECH20. Prívlastok revolučná je v tomto prípade naozaj namieste. Označenie ECH20 totiž znamená, že v tomto zariadení nevyjde ani kúsok energie nazmar pri odstraňovaní nebezpečenstva kontaminácie baktériou legionellou. Kompakt ECH20 na rozdiel od bežných zásobníkov na ohrev pitnej vody nemusí obsahovať štandardný energeticky a časovo náročný antilegionellový program, čo zvyšuje komfort používania bez zdravotného rizika.

Ochrana pred legionellou

Antilegionellový systém je sada purifikačných opatrení, v rámci ktorých sa pitná voda ohrieva nad 60 stupňov, aby sa odstránila hrozba výskytu legionelly. Tejto baktérii sa najlepšie darí vo vlhkých podmienkach pri teplotách medzi 25 až 45 stupňami Celzia. Kompakt ECH20 udržuje vysoké hygienické štandardy vody a uplatňuje princíp čerstvej vody. Čo presne si pod tým predstaviť? Príprava teplej vody prietokom na vyžiadanie znamená stály prístup k čerstvej vode bez rizika kontaminácie a sedimentácie. Takmer okamžitá príprava teplej pitnej vody bez potreby prídavného elektrického výkonu pre dezinfekciu vody poskytuje dodatočnú úsporu už beztak úsporného riešenia, akým je každé tepelné čerpadlo od Daikinu. S odpadnutím starostí s pravidelnými ohrevmi navyše súvisí aj ďalšia z výhod Kompaktu ECH20 – teplota nádrže nie je fixná, jej hodnoty si môžete regulovať sami. Ak sa rozhodnete pre tepelné čerpadlá Daikin, nemusíte sa zaoberať hygienickou nezávadnosťou vašej teplej pitnej vody. Stačí vedieť, že všetky Daikin systémy spĺňajú tie najprísnejšie hygienické normy, aby bola voda, ktorú denne používate a pijete, dokonale bezpečná pre celú vašu rodinu. Neriskujte, dôverujte overej značke DAIKIN.

 

Legionárska choroba

Pod názvom Legionella poznáme až okolo 60 typov baktérií, pričom až tretina z nich je zdraviu nebezpečná. Najznámejšou je legionella pneumophilla. Keď sa z kontaminovanej vody dostane do tela, môže spôsobiť závažné zdravotné komplikácie – atypický zápal pľúc a horúčku s bolesťami hlavy, triašku, hnačky a dýchacie ťažkosti. Legionárska choroba dostala svoje meno podľa neslávnej udalosti z polovice sedemdesiatych rokov minulého storočia vo filadelfskom hoteli. Zraz amerických legionárov vtedy skončil tragicky po tom, čo sa účastníci nakazili touto baktériou.

 

Moderný ohrev vody máte pod kontrolou

Nový DAIKIN Kompakt ECH20 s chladivom R32 je oproti predchádzajúcej generácii kompaktnejší, 500-litrová verzia je ľahšia o 33 percent a 300-litrová dokonca o celých 44 percent! Zaujímavú výbavu dostal aj dizajn. Na čelnej strane svieti kontrolka, ktorá vás zmenou farby upozorní na zmenu stavu zariadenia. Pod ňou nájdete multimediálne rozhranie, ktoré robí ovládanie ešte intuitívnejším. Samozrejmosťou je možnosť pripojenia k solárnemu systému a iným tepelným zdrojom, napríklad ku krbu alebo peletovému kotlu. Na nahrávanie parametrov nastavenia zariadenia môže poslúžiť aj SD karta, USB pamäťové médium či cloudové úložisko Daikinu a vďaka mobilnej aplikácii máte ovládanie vždy pevne v rukách, či už ste doma alebo na druhom konci sveta. Navyše, radikálnou úpravou prešla aj cena tohoto zariadenia.

Príprava teplej pitnej vody solárnou energiou

Využívaním obnoviteľnej energie zo slnečných lúčov znížte svoje náklady na energiu na minimum. Solárne panely môžu vygenerovať až 70% energie, ktorú vaše tepelné čerpadlo na prípravu teplej pitnej vody potrebuje. Môžete si vybrať medzi beztlakovým a tlakovým systémom ohrevu pitnej vody. Solárne systémy na prípravu teplej pitnej vody sú škálovateľné pre všetky typy budov a pokryjú potreby malých aj veľkých domov alebo aj hotela. Sme DAIKIN Home Comfort Expert - zmluvný partner značky DAIKIN. Začnite svoj projekt s nami.

Beztlakový tepelný zásobník ECH20

Ideálne riešenie pre novostavby
Vyššia energetická účinnosť než pri tlakových systémoch
Vyžaduje priame vertikálne pripojenie od zásobníka k solárnym kolektorom
Ak slnko nesvieti, systém automaticky vypúšťa, aby sa predišlo zamrznutiu potrubia

Tlakový tepelný zásobník ECH20

Ideálne riešenie pre rekonštrukcie a existujúce domy
Možnosť použitia ohnutých rúrok na pripojenie zásobníka ku solárnym kolektorom
Systém naplnený vodou a nemrznúcou zmesou, aby sa predišlo zamrznutiu potrubia
Kvôli vašej bezpečnosti je systém pod tlakom a utesnený

 

 

Máte otázky? Napíšte nám!

Ak si chcete uplatniť poukážku na dotáciu, alebo chcete cenovú ponuku, tu napíšte o aké zariadenie ide.

Ak máte otázky, podnety či pripomienky k zakúpenému produktu, neváhajte nám napísať.

Z dôvodu urýchlenia vypracovania cenovej ponuky, vás prosíme o čo najpresnejšiu špecifikáciu stavby (pôdorys, izolácie obvodových stien a stropu, typ okien). Využite možnosť pridania prílohy (projektu).

Ak chcete pridať viac ako jednu prílohu (PDF, JPG, DOC), podržte klávesu CTRL (⌘) a klikajte na súbory, ktoré chcete odoslať. Odosielanie formulára s prílohami trvá dlhšie. Veľkosť príloh odporúčame do 5MB.


Pred odoslaním je nutné potvrdiť súhlas so spracovaním vašich osobných údajov.

Prihlásiť sa

Menu