Blog

PRANA - lokálna rekuperácia s medeným výmenníkom

PRANA - lokálna rekuperácia s medeným výmenníkom

Nadmerná vlhkosť vzduchu je vážny problém majiteľov moderných nízkoenergetických domov a dobre izolovaných bytov. Tento nepríjemný a nezdravý jav, ktorý má zlý vplyv na ľudské zdravie sa najčastejšie prejavuje plesňami na stenách. Pre boj proti plesniam sú potrebné účinné metódy - odstránenie príčiny vzniku zvýšenej vlhkosti, inak sa pleseň objaví znova. V moderných domoch a bytoch sa inštalujú plastové okná s vysokou izolačnou účinnosťou, čo však zároveň narúša systém výmeny vzduchu. Tieto problémy hovoria o tom, že vo vašom dome alebo byte nesprávne funguje ventilácia alebo tam vôbec nie je. Plesne sa treba čo najskôr zbaviť nielen kôli zhoršeniu vzhľadu budovy ale najmä kôli veľmi negatívnemu vplyvu na zdravie - alergie, bolesti hlavy, stála únava a ďalšie.

 

Najčastejšie prejavy nadmernej vlhkosti vzduchu

Rekuperácie PRANA

Vlhké škvrny na stenách

Rekuperácie PRANA

Plesnivé steny a strop

Rekuperácie PRANA

Sčerneté okenné rámy

Rekuperácie PRANA

Poškodenie nábytku

Pri zvýšenej vlhkosti sú najlepším riešením vetracie systémy s rekuperáciou tepla. Pomocou účinných systémov nahrádzajú vlhký vzduch čerstvým z exteriéru a to so zachovaním teploty interiéru na pôvodnej úrovni. Plastové okná, varenie, sušenie oblečenia, hygienické procedúry a dýchanie spôsobujú to, že sa v miestnostiach hromadí nadbytočná vlhkosť. Ak sa vlhkosť vzduchu nezníži na optimálnu úroveň, dôjde ku kondenzácii vodnej pary a následne sa objavia vlhké fľaky, černejú steny, poškodzuje sa nábytok a zhoršuje sa aj zdravie obyvateľov domácnosti.

Rekuperácia PRANA

Rekuperácia PRANA - pľúca pre vašu domácnosť

Ako sa teda definitívne vysporiadať s nadmernou kondenzáciou vodnej pary, keď ani pravidelné otváranie okien nepomáha vôbec, alebo iba nakrátko a s malým účinkom? Ako účinné riešenie odporúčame rekuperačnú jednotku PRANA - odtokovo-prítokový systém vetrania s rekuperáciou tepla, ktorý odstraňuje znečistený, vlhkosťou nasýtený vzduch z interiéru a zabezpečuje prítok čistého a čerstvého vonkajšieho vzduchu. Je optimálnym riešením nie len pre moderné domy ale aj pre dobre izolované nové alebo zrekonštruované byty. Pomocou rekuperačnej jednotky PRANA sa problém ľahko vyrieši a viac sa nevráti - efektívne riešenie so zaručenými výsledkami!

Rekuperácia PRANA

Hlavné prednosti rekuperácie PRANA

Rekuperácie PRANA

Udržuje teplotu v miestnosti

Rekuperácie PRANA

Prítok a odtok vzduchu súčasne

Rekuperácie PRANA

Účinnosť zariadenia viac ako 90%

Rekuperácie PRANA

Energetická trieda zariadenia A+

Rekuperácie PRANA

Je vybavená medeným výmenníkom

Rekuperácie PRANA

Systém ovládaný diaľkový ovládačom

Rekuperácia PRANA dokáže súbežne zabezpečiť prítok aj odtok vzduchu súčasne bez zmeny teploty vzduchu v interiéri. Všetky modely sa inštalujú rýchlo a jednoducho bez zbytočných poškodení za cca 2 hodiny a ich účinnosť je možné regulovať na diaľku alebo pomocou diméru. Rekuperačná jednotka PRANA je výkonný plnohodnotný vetrací systém s rekuperáciou.

Vetrací systém PRANA je určený najmä pre

Rekuperácie PRANA

Dobre izolované rodinne domy

Rekuperácie PRANA

Tehlové aj panelové byty

Rekuperácie PRANA

Prac. priestory a kancelárie

Rekuperácie PRANA

Školy a občianske miestnosti

PRANA 150 je jedným z najrozšírenejších druhov rekuperačných jednotiek. Patrí medzi bežné druhy, to znamená, že je určená pre domy, byty, školy, atď. Pre jej inštaláciu je nevyhnutný priechodný otvor v stene s východom von do dvora. Model PRANA 150 má moderný dizajn, ktorý sa hodí do rôznych interiérov. Pomocou diaľkového ovládača(pridaný k vetraniu) je môžné ovládať jednotku na diaľku. Čerstvý a teplý vzduch poskytuje výmenník tepla, vďaka ktorému nedochádza k zmiešaniu vzduchu.

Ďalším modelom tejto značky je PRANA 200C v sebe spája medený výmenník tepla, ktorý zaisťuje vysoký koeficient rekuperácii tepla, pohodlný systém riadenia a moderný dizajn, ktorý taktiež chráni vetrací systém pred poškodením. Vďaka vyššiemu výkonu, dobre poslúži aj v náročnejších podmienkach, pre zabezpečenie čerstvého vzduchu do miestností s veľkým počtom ľudí ako sú obchodné a priemyselné objekty. Rovnako ako PRANA 150 dokáže súbežne zabezpečiť prítok aj odtok vzduchu súčasne bez zmeny teploty vzduchu v interiéri. Na rozdiel od iných produktov na trhu, preto stačí pre jednu miestnosť do 60 m2 iba jedna jednotka.

Tretí model vetracieho systému PRANA v našej ponuke je PRANA 200G, určený pre domy a byty s hrúbkou steny nepresahujúcou 475 mm. Spoľahlivá automatizácia ventilácie optimálne pracuje v priestoroch do 60 m2 v každom dome, byte alebo obchode. Rovnako ako dva predchádzajúce modely, zabraňuje vďaka kontinuálnej normalizácii množstva vlhkosti vo vzduchu roseniu okien a to pri zachovaní teplochy interiéru. Riadenie je zabezpečené diaľkovým ovládačom alebo dimérom (reostatom).

 

Máte otázky? Napíšte nám!

Ak si chcete uplatniť poukážku na dotáciu, alebo chcete cenovú ponuku, tu napíšte o aké zariadenie ide.

Ak máte otázky, podnety či pripomienky k zakúpenému produktu, neváhajte nám napísať.

Z dôvodu urýchlenia vypracovania cenovej ponuky, vás prosíme o čo najpresnejšiu špecifikáciu stavby (pôdorys, izolácie obvodových stien a stropu, typ okien). Využite možnosť pridania prílohy (projektu).

Ak chcete pridať viac ako jednu prílohu (PDF, JPG, DOC), podržte klávesu CTRL (⌘) a klikajte na súbory, ktoré chcete odoslať. Odosielanie formulára s prílohami trvá dlhšie. Veľkosť príloh odporúčame do 5MB.


Pred odoslaním je nutné potvrdiť súhlas so spracovaním vašich osobných údajov.

Prihlásiť sa

Menu