Blog

Nová rekuperácia Jablotron Futura - dokonalé vetranie vášho domu

Nová rekuperácia Jablotron Futura - dokonalé vetranie vášho domu
Rekuperačná jednotka Futura Jablotron
Rekuperačná jednotka Futura Jablotron
Rekuperačná jednotka Futura Jablotron
Rekuperačná jednotka Futura Jablotron
Rekuperačná jednotka Futura Jablotron
Rekuperačná jednotka Futura Jablotron

 

Súčasné novostavby s kvalitne izolovaným obvodovým plášťom sa veľmi často potýkajú s nadmernou vlhkosťou interiéru, ktorú spôsobuje nedostatočné vetranie. A práve nadmerná vlhkosť môže negatívne ovplyvniť nielen samotnú stavbu, ale predovšetkým Vaše zdravie a vitalitu. Optimálnym riešením v takejto situácii je riadené vetranie s rekuperáciou.

Prirodzené vetranie vášho domova

Rekuperačná jednotka zabezpečí prirodzené vetranie Vášho nového domova; nízkoenergetická stavba si totiž sama o sebe s vetraním neporadí. Pri riadenom vetraní s rekuperáciou ide o kontinuálnu výmenu vzduchu zvnútra za čerstvý a čistý vzduch zvonka. Privádzaný vzduch získava od vzduchu odvádzaného väčšinu jeho tepla, je teda tepelne optimalizovaný a vďaka použitej filtrácii i zbavený prachu, peľu a alergénov. Jednoducho všetkého, čo by ste pri vetraní oknami radi nechali vonku.

 

Rekuperačná jednotka Futura Jablotron

Jednoduchá a intuitívna obsluha rekuperácie

Rekuperačná jednotka Futura Jablotron

Veľmi kvalitný a inovatívny český výrobok

Rekuperačná jednotka Futura Jablotron

Pohodlné online (wifi) ovládanie zariadenia

Rekuperačná jednotka Futura Jablotron

Rýchly a spoľahlivý servis vašej rekuperácie

Rekuperačná jednotka Futura Jablotron

Kontrola obsahu oxidu uhličitého vo vzduchu

Rekuperačná jednotka Futura Jablotron

Iba FUTURA reguluje aj vlhkosť vzduchu

Pľúca Vášho domova

Vetranie obytného priestoru prebieha so zatvorenými oknami. Otvoriť si ich samozrejme môžete, kedykoľvek chcete, ale v období, keď je žiaduce udržiavať tepelnú energiu vnútri domu a okná neotvárať, túto potrebu jednoducho nebudete mať, a to vďaka kontinuálnej výmene vzduchu. Výkon rekuperačnej jednotky sa automaticky prispôsobuje Vašim nárokom na kvalitu vnútorného prostredia, a to na základe informácií z čidiel CO2Analógia s pľúcami nie je náhodná; rekuperačná jednotka tvorí skutočné pľúca Vášho domova. A rovnako i pracuje. Prirodzene zabezpečuje vetranie, aby ste vždy dýchali čerstvý vzduch.

Na trhu existuje mnoho kvalitných rekuperačných jednotiek a Vy máte možnosť porovnať ich navzájom. Nemáme prehnané tvrdenia, ani sme nevymysleli perpetuum mobile. Iba dokonale využívame fyzikálne zákony, a práve vďaka tomu naša rekuperačná jednotka Futura v niekoľkých oblastiach výrazne vyčnieva nad ostatnými.

Entalpický chladiaci modul COOLBREEZE

Entalpický chladiaci modul CoolBreeze predstavuje zariadenie, ktorého primárnou funkciou je úplná eliminácia akýchkoľvek tepelných ziskov vetraním v letnom období. Je špecificky dizajnovaný a určený predovšetkým pre domy v pasívnom štandarde, ktorej obvodová obálka je dokonale izolovaná a solárne zisky v horúcich letných dňoch minimalizované.

Bezkonkurenčne najnižšia spotreba v mrazoch

To, čo Futura dokáže a čím je výnimočná, sa prejaví hlavne v zime, teda v období, keď je rekuperácia najviac potrebná, a to minimalizovaním spotreby energie. Vďaka jedinečnej konštrukcii, ktorá dokonale využíva fyzikálne zákony, funguje jednotka i v silných mrazoch bez predohrevu a bez rozbalansovania ventilátorov.

 

 

Autonómny chod

Futura nie je hlúpa, sama upozorní na potrebu servisného zásahu či výmenu zanesených filtrov. Je vybavená funkciou automatického čistenia rekuperačného výmenníka; to udržuje jednotku v skvelom technickom stave a zjednodušuje pravidelnú údržbu. Pomocou CO2 senzoru v základnej výbave zase plynule prispôsobuje vetrací výkon Vašim nárokom na kvalitu vnútorného prostredia.

Skutočný vnútorný komfort bez presúšania

Futura automaticky zaistí vo Vašom dome optimálnu vlhkosť, a to pomocou riadeného entalpického výmenníka. Optimálna vlhkosť je dôležitá hlavne pre Vaše zdravie, ale ocení ju aj Váš drevený nábytok, podlahy a rastliny.

Jednoduché ovládanie

Jednotku je možné ovládať pomocou nástenného ovládača alebo pohodlne odkiaľkoľvek vďaka mobilnej aplikácii MyJABLOTRON, ktorá Vás naviac informuje o chode a spotrebe Vašej rekuperačnej jednotky.

Rozsiahla základná výbava

Futura ponúka v základnej cene nadštandardnú výbavu, vrátane päťročnej záruky, dvoch peľových filtrov F7, senzoru CO2 v nástennom ovládači, dodatočného dohrevu a kompletnej správy jednotky pomocou mobilnej aplikácie. Jednotku je možné rozšíriť o ďalšie funkcie - je možné pripojiť až 3 nástenné ovládače, 8 CO2senzorov a dodatočné chladenie.

Previazanosť s ďalšími produktmi Jablotron

Futura je pripravená na prepojenie s ďalšími produktmi spoločnosti Jablotron. V kombinácii so zabezpečením Vášho domova alarmom Jablotron môže napríklad monitorovať celkovú energetickú náročnosť domu.

Máte otázky? Napíšte nám!

Ak si chcete uplatniť poukážku na dotáciu, alebo chcete cenovú ponuku, tu napíšte o aké zariadenie ide.

Ak máte otázky, podnety či pripomienky k zakúpenému produktu, neváhajte nám napísať.

Z dôvodu urýchlenia vypracovania cenovej ponuky, vás prosíme o čo najpresnejšiu špecifikáciu stavby (pôdorys, izolácie obvodových stien a stropu, typ okien). Využite možnosť pridania prílohy (projektu).

Ak chcete pridať viac ako jednu prílohu (PDF, JPG, DOC), podržte klávesu CTRL (⌘) a klikajte na súbory, ktoré chcete odoslať. Odosielanie formulára s prílohami trvá dlhšie. Veľkosť príloh odporúčame do 5MB.


Pred odoslaním je nutné potvrdiť súhlas so spracovaním vašich osobných údajov.

Prihlásiť sa

Menu