Strednoteplotné tepelné čerpadlo Daikin Altherma 3 R МT ECH2O, vykurovanie

Nové strednoteplotné tepelné čerpadlo Daikin Altherma 3 R МT ECH2O (iba vykurovanie) s integrovaným polypropylénovým zásobníkom vody 300/500 litrov, ktorý možno pripojiť k tepelným solárnym panelom. Je optimalizované na výmenu vášho neefektívneho starého kotla alebo aj do novostavby. Toto tepelné čerpadlo typu vzduch-voda ponúka vykurovanie a efektívny ohrev teplej vody, pri ktorom sa spotrebuje ešte menej energie. Tento systém je ideálny pre vlastníkov domov, ktorí chcú modernizovať tradičný vykurovací systém kotlom na zelenšie a nákladovo efektívnejšie riešenie.

Info a montáži a doprave
Cena je uvedená za zariadenie (vonkajšiu aj vnútornú jednotku) a neobsahuje cenu montáže, inštalačného materiálu ani dopravy (0,84€/km), ak v popise produktu nie je uvedené inak. Cenovú ponuku vrátane montáže zariadenia Vám vypracujeme na základe obhliadky na mieste inštalácie. Viac info na 0948 863 388, alebo nám napíšte: chcem info o tomto produkte
Popis

Strednoteplotná Daikin Altherma 3 R МT ECH2O

 


 

 Vykurovanie s tepelnou solárnou podporou

Novinka od DAIKIN - strednoteplotné tepelné čerpadlo Daikin Altherma 3 R МT ECH2O s integrovaným zásobníkom vody, je optimalizované pre vykurovanie rekonštruovaných domov ale je vhodné aj pre väčšie novostavby. Ponúka vykurovanie a efektívny ohrev teplej vody (bez chladenia) a možno ho pripojiť k tepelným solárnym panelom. Tento systém je ideálny pre vlastníkov domov, ktorí chcú modernizovať tradičný vykurovací systém kotlom na zelenšie, efektívnejšie a úspornejšie riešenie. Vďaka konceptu prepojenia vonkajšej jednotky a vnútornej jednotky chladivom R32 odoláva Daikin Altherma 3 R MT rizikám s nestabilnou elektrickou sieťou, nepriaznivým vonkajším podmienkam a priestorovým obmedzeniam. Teraz môžete vymeniť klasický plynový kotol za pokročilé riešenia DAIKIN, a to všetko bez nutnosti výmeny existujúcich radiátorov - účinnosť spojená s komfortom. Elegantný dizajn vnútornej jednotky sa hodí k ostatným domácim spotrebičom. Vonkajšia jednotka má rovnaký, elegantný dizajnový kryt ako pri sérii EPRA a extrémne nízku hlučnosť. Samozrejmosťou je cloudová príprava vrátane siete WLAN a príprava pre viactarifnú SMARTGRID sieť.

 

 

Benefity Daikin Altherma 3 R МT ECH2O

Ideálna voľba
pre renovácie

Teplota vody na vstupe do vykurovania až do 65 °C je ideálna voľba pre renovácie.

Najlepšia
sezónna účinnosť

Najlepšia sezónna účinnosť zabezpečujúca najvyššie úspory prevádzkových nákladov.

Aj pre novostavby
s radiátormi

Perfektne sa hodí aj pre novostavby s radiátormi, ako aj pre nízkoenergetické domy.

 

 

Vonkajšia jednotka ERRA

Ako líder na trhu sa spoločnosť Daikin vždy snaží vyrábať čo najspoľahlivejšie a najúčinnejšie tepelné čerpadlá. Na dosiahnutie vyššieho výkonu a úspornej prevádzky aj pre ekologickejší prístup k našej planéte vyvinula technológiu Bluevolution, ktorá je teraz súčasťou všetkých našich tepelných čerpadiel. Vo vonkajšej jednotke je už len jeden ventilátor a znižuje sa tak hladina hluku pri prevádzke na hodnoty, ktoré vyhovujú aj legislatíve, ktorá sa ešte len začne v EÚ zavádzať. Vďaka čiernej prednej mriežke sa jednotka esteticky hodí do akéhokoľvek vonkajšieho prostredia. Vynikajúci výkon, jednoduchá inštalácia, využitie obnoviteľnej energie, dizajn a akustický komfort. Vonkajšia jednotka hydrosplitového tepelného čerpadla, s inverterovo riadeným vstrekovaním chladiva R-32 má tiež integrovaný snímač vonkajšej teploty. Vonkajšia jednotka získava teplo z vonkajšieho vzduchu aj pri teplote pod -25℃.

 

 

Optimalizované pre domy v rekonštrukcii

Integrovaná solárna
jednotka pre prípravu TÚV

Využite naplno solárnu energiu. Jednoducho pripojte zásobník na teplú vodu v TČ k solárnym kolektorom na vašej streche.

Kompletné riešenie
vo verzii s hydrosplitom

Riešenia Daikin Altherma 3 určené pre výmenu kotlov, sa dodávajú aj v hydrosplitových prevedeniach Daikin Altherma 3 R MT.

Ideálne na výmenu
plynových kotlov

Je ideálnou náhradou za starý plynový kotol pri rekonštrukcii a môžete si dokonca ponechať aj pôvodne nainštalované radiátory.

Vhodné pre stredne
veľké novostavby

Daikin Altherma 3 R MT s kapacitným rozsahom pre domy s tepelnou stratou do 12 kW, sa hodí aj pre stredne veľké nové budovy.

 

 

Vnútorná jednotka so zásobníkom vody

Je pripojiteľná k vonkajším jednotkám ERRA a vybavená integrovaným polypropylénovým zásobníkom na vodu, s objemom 300 alebo 500 litrov, vysoko účinným obehovým čerpadlom, expanznou nádobou, snímačom prietoku, magnetickým filtrom a ventilmi. Nádrž nevyžaduje údržbu: žiadna korózia, anóda, usadeniny vodného kameňa alebo vápna a žiadna strata vody cez poistný ventil. Voda sa pripravuje prietokom, bez potreby tepelnej dezinfekcie baktérie Legionella. Užívateľské rozhranie MMI je integrované na prednom panely jednotky. V porovnaní s tradičnou verziou split systému, s nástennou vnútornou jednotkou a samostatným zásobníkom na teplú pitnú vodu, integrovaná vnútorná jednotka značne znižuje nároky na inštalačný priestor. Pri inštalácii nie je potrebný takmer žiadny bočný odstup, keďže hydraulika je ľahko prístupná v hornej časti zariadenia. Kompaktnosť integrovanej vnútornej jednotky je zvýraznená elegantným a moderným dizajnom, ktorý vizuálne pristane k ostatným domácim spotrebičom. Špirálový kompresor je riadený invertorom.

 

Ekotechnológia Bluevolution od Daikin

Technológia Bluevolution kombinuje špeciálne vyvinutý kompresor a chladivo R-32. Spoločnosť Daikin je jedným z priekopníkov na svete, ktorí uviedli na trh tepelné čerpadlá vybavené chladivom R-32. Vďaka nižšiemu potenciálu globálneho otepľovania (GWP) je chladivo R-32 výkonovo rovnocenné so štandardnými chladivami, ale dosahuje vyššiu energetickú účinnosť a nižšie emisie CO2. Chladivo R-32 - ľahko obnoviteľné a opätovne použiteľné je dokonalým riešením na dosiahnutie nových európskych cieľov v oblasti emisií CO2. 

Detaily produktu
ELSH12P30E+ERRA08EV3
Nové

Tabuľka dát

Rozmery vonkajšej jednotky ŠxVxH [mm]1270×1003×533
Rozmery vnútornej jednotky ŠxVxH [mm]792×1910×817
Prevádzkové napätie [V]230 (1-faza)
Hladina akustického tlaku [dB] 35
Farba Biela
Trieda energetickej účinnostiA++
Prevádzkový režim Vykurovanie
Zásobník vody [L] so zásobníkom (500)
Umiestnenie samostatne stojaca
Chladivo R32

Špecifické referencie

MPNELSH12P30E+ERRA08EV3

Prihlásiť sa

Menu