Blog

Mimoriadne kolo dotácií na tepelné čerpadlá - 1,7 milióna €

Mimoriadne kolo dotácií na tepelné čerpadlá - 1,7 milióna €

V projekte Zelená domácnostiam II, je na 8. septembra o 15:00 naplánované mimoriadne kolo dotácií na tepelné čerpadlá. Na odhadovaných 567 kusov nových poukážok je vyčlenená suma 1,7 milióna €. Domácnosti budú môcť požiadať aj o podporu na ďalšie druhy zariadení na využívanie obnoviteľných zdrojov energie už začiatkom septembra a to solárnych systémov aj kotlov na biomasu. Pre veľký záujem zo strany domácností bola navýšená suma určená pre domácnosti a doplnená aj o finančný prebytok, pôvodne určený na technickú podporu projektu. Ak máte záujem o poukážku na slnečné kolektory alebo fotovoltaické panely budete sa môcť registrovať na stránke www.zelenadomacnostiam.sk od pondelka 6. septembra 2021. Na inštaláciu samotného zariadenia budete mať tri mesiace od vydania poukážky v zmysle osobitných podmienok projektu

 

Žiadosť o poukážku budete môcť podať tu

Fotovoltaické panely

Registrácia žiadosti o poukážku

Solárne panely

Registrácia žiadosti o poukážku

Tepelné čerpadlá

Registrácia žiadosti o poukážku

Kotly na biomasu

Registrácia žiadosti o poukážku

 

Projekt Zelená domácnostiam II sa už blíži do svojej záverečnej fázy. Financie z Európskych zdrojov určené na poukážky, v celkovej výške 41 miliónov €, budú vyčerpané v predstihu. Je naplánovaný ešte jeden menší projekt, aby sa pre domácnosti zabezpečila kontinuálna podpora až do začiatku nového programového obdobia. K prvým podaným žiadostiam na fotovoltické panely a slnečné kolektory budú poukážky vydané už v utorok 7. septembra 2021 o 11:00. V "zásobníkoch" sa ešte nachádzajú žiadosti o poukážky na tepelné čerpadlá zaregistrované v minulom kole, je preto pravdepodobné, že k novým žiadostiam budú poukážky vydané až v roku 2022.

 

Zásobník žiadostí o poukážku na štátnu dotáciu

 

Vďaka projektu Zelená domácnostiam II bolo od roku 2019 z Operačného programu Kvalita životného prostredia podporených viac ako 14-tisíc inštalácií na využívanie obnoviteľných zdrojov energie v celkovej sume 28,1 milióna €.

Zdroj: zelenadomacnostiam.sk

Máte otázky? Napíšte nám!

Ak si chcete uplatniť poukážku na dotáciu, alebo chcete cenovú ponuku, tu napíšte o aké zariadenie ide.

Ak máte otázky, podnety či pripomienky k zakúpenému produktu, neváhajte nám napísať.

Z dôvodu urýchlenia vypracovania cenovej ponuky, vás prosíme o čo najpresnejšiu špecifikáciu stavby (pôdorys, izolácie obvodových stien a stropu, typ okien). Využite možnosť pridania prílohy (projektu).

Ak chcete pridať viac ako jednu prílohu (PDF, JPG, DOC), podržte klávesu CTRL (⌘) a klikajte na súbory, ktoré chcete odoslať. Odosielanie formulára s prílohami trvá dlhšie. Veľkosť príloh odporúčame do 5MB.


Pred odoslaním je nutné potvrdiť súhlas so spracovaním vašich osobných údajov.

Prihlásiť sa

Menu